Kultura
0

Jelena Šukalo na festivalu "Slavjanski bazar"

FENA
Najbolji interpretator festivala "Prvi aplauz 2007." Banjalučanka Jelena Šukalo otputovala je u Bjelorusiju gdje će na najvećem muzičkom festivalu u istočnoj Evropi "Slavjanskom Bazaru" u Vitebsku predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Jelena je otputovala u pratnji umjetničkog direktora Festivala "Prvi aplauz" Dragoljuba Sladojevića, saopćeno je iz direkcije ovog festivala.

Svi učesnici u Minsku učestvuju na probama s Nacionalnim koncertnim orkestrom Bjelorusije.

Festival će biti otvoren u subotu 12. jula na pozornici velikog ljetnjeg amfiteatra u Vitebsku. Sa više od četiri hiljade izvođača i učesnika, ovaj festival sa dugom tradicijom spada u red najvećih u Evropi.

Neki od laureata prethodnih takmičenja su poznati ovdašnjoj publici, kao što su Filip Žmaher, Ceca Slavković, Toše Proeski i Ruslana.

U polufinalnoj večeri 13. jula, pored BiH i Hrvatske, takmičit će se vrhunski pjevači iz još 23 zemlje - Azerbejdžana, Armenije, Bjelorusije, Bugarske, Gruzije, Izraela, Indonezije, Kazahstana, Kirgistana, Latvije, Litvanije, Makedonije, Moldavije, Holandije, Norveške, Poljske, Rusije, Rumunije, Srbije, Uzbekistana, Ukrajine, Češke i Estonije.