Kultura
157

Jazz Fest: Rasprodane ulaznice za koncert Ala Di Meole

Al Di Meola
Al Di Meola
Nastavljajući tradiciju prošlogodišnjeg festivala koji je oborio rekorde posjećenosti sarajevskog Jazz Festa, i programi ovogodišnjeg festivala izazvali su veliki interes posjetilaca ovog međunarodnog muzičkog događaja.

Jučer, 15 dana prije koncerta, rasprodane su ulaznice za koncert američkog gitariste Al Di Meole koji će u triju sa Peom Alfonsijem i Peterom Kaszasom nastupiti 5. novembra u dvorani Bosanskog kulturnog centra u okviru glavnog festivalskog programa 19. Jazz Festa Sarajevo 2015.

U protekla dva mjeseca prodaja i rezervacija pojedinačnih ulaznica kao i kompleta ulaznica vršila se putem zvanične festivalske web stranice na kojoj su svoje ulaznice kupili ili rezervirali posjetioci iz Bosne i Hercegovine, zemalja regije, te Austrije, Italije, Njemačke i Turske.

Ljubitelji muzike koji već godinama pohode Jazz Fest i prije otvaranja zvaničnog prodajnog mjesta razgrabili su i komplete ulaznica koji su omogućavali uštedu od 30%.

Kako Klix.ba saznaje u direkciji festivala, od ponedjeljka 26. oktobra u Bosanskom kulturnom centru bit će otvoren Box office Jazz Festa u kojem će biti moguće kupiti ulaznice za sve ostale koncerte festivala po pretprodajnoj cijeni i na svakoj kupljenoj ulaznici uštedjeti 5 KM.

"Preporučujemo svima koji planiraju posjetiti ovogodišnji festival da svoje ulaznice kupe na vrijeme jer se očekuje da će u danima koji dolaze još neki od koncerata biti rasprodani", kažu iz Jazz Festa i napominju da će Box office Jazz Festa u BKC-u raditi svaki dan osim nedjelje od 12.00 do 20.00.

Ulaznice se još danas i sutra mogu rezervirati na www.jazzfest.ba, a kupovinu će biti moguće izvršiti online još samo u toku naredne sedmice.