Kultura
0

Jajce: Drugi festival duhovne muzike i poezije "Plivske omahe"

FENA
Drugi Festival duhovne muzike i poezije "Plivske omahe", čiji će domaćin biti Jajce, bit će održan od 24. do 27. aprila, dogovoreno je jučer u Sarajevu na sastanku Organizacionog odbora Festivala.

Očekuje se da će na Festivalu učestvovati i Jevrejski hor "Lira" iz Zagreba, Hor Fakulteta islamskih nauka Sarajevo, Zbor "Pontanima" Sarajevo i Hor "Jedinstvo" iz Banje Luke.

Naredni sastanak Organizacionog odbora, na čijem je čelu načelnik Općine Jajce Nisvet Hrnjić, bit će održan u Franjevačkom samostalu u Livnu, saopćeno je iz Hrnjićevog ureda.

U Jajcu je prošle sedmice održana i sjednica Vijeća pozorišnih igara na kojoj su utvrđeni prijedlozi za selektora i članove stručnog žirija ovogodišnjih 27. pozorišnih igara Jajce.

Vodeći računa o pravilima igara koje propisuju da ni selektor ni članovi stručnog žirija ne mogu biti oni koji su na bilo koji način vezani za predstave u okviru programa Igara, predložena je prioritetna lista kandidata za selektora ovogodišnjih Pozorišnih igara u Jajcu.

Među kandidatima su i Sulejman Bosto, Muhamed Đelilović, Aleksandar Grandić, Mladen Bićanić, Ermin Jukić te Zoran Mlinarević.

Ovogodišnju listu potencijalnih kandidata za članove stručnog žirija, prema odluci Vijeća igara, čine Gordana Milinović, Nataša Glišić, Mladen Bićanić, Sead Bejtović, Zehra Kreho, Snježana Martinović, Tarik Kamerić te Nedžad Ibrahimović.

Konačan sastav od pet članova stručnog žirija bit će utvrđen nakon sjednice Vijeća igara, planirane za 15. maj u Jajcu.