Kultura
0

"Jablaničko ljeto" počinje 8. jula

FENA
Ovogodišnja kulturno–sportsko–turistička manifestacija "Jablaničko ljeto", trajat će od 8.7. do 28. 8. 2006. godine, a okupit će stotine učesnika i hiljade posjetilaca, na više lokacija jablaničke općine.

"Jablaničko ljeto 2006." otvorit će BZK «Preporod», u subotu, 8.7., tradicionalnom likovnom kolonijom u Glogošnici, a za ljubitelje rok – muzike, 15.7., priprema se koncert na stadionu malih sportova. Najmlađi će uživati u Veseloj ulici, koja će se, 8., 15. i 22. 7. organizovati u mjesnim zajednicama Doljani, Slatina, Ostrožac i Glogošnica. Popularna Škola plivanja održat će se u Paprasku, na Jablaničkom jezeru, od 15.do 22.7., poslije čega 25.7., dolaze zabavne projekcije na platou ispred Kina.

Avgust je već tradicionalno rezervisan za veslački maraton, koji će se 6.8. održati na relaciji Ostrožac – Paprasko, dva dana poslije održava se večer poezije, zatim su 13.8., na programu carting trke, tj. A O7 ocjensko – spretonosna vožnja, kao i Festival «Glas Neretve», dok će 15. 8., Jablaničani i njihovi gosti, uživati u smotri folklora, da bi se ovogodišnje "Jablaničko ljeto" završilo na Čvrsnici, 26.8., Memorijalnim pohodom "Salem Zebić – Kujta".