Kultura
24

"Ja, mahaluša" pauzira prikazivanje zbog trudnoće glavne glumice

Klix.ba
Nela Đenisijević
Nela Đenisijević
Ansambl najvećeg pozorišnog hita u BiH, originalne bh. kabare predstave "Ja, mahaluša", će nakon oktobra ovu sezonu pauzirati prikazivanje iz najradosnijeg razloga.

"Glavna protagonistica i dežurna mahaluša ovog kabarea Nela Đenisijević je u drugom stanju i na svijet će donijeti još jednog člana ili članicu ove vesele mahalske trupe. Iz tog najopravdanijeg i najdivnijeg uzroka mahalat će se u Kamernom teatru još u septembru i oktobru. Sljedeće predstave su na repertoaru u nedjelju i ponedjeljak 23. i 24. septembra, a termin za oktobar naknadno ćemo objaviti", javljaju iz Udruženja Filter.

Oni koji nisu dosad uspjeli pogledati ovaj urnebesno zabavni kabare, imaju još svega nekoliko prilika da to i učine i da vide izvanrednu Nelu Đenisijević, koja je prije nekoliko dana u Banovićima pokazala da je radost roditeljstva poticaj za još veću radost igre.

Provjereni mahalaši i mahaluše najvedrijeg kabarea na svijetu izvest će 75. i 76. put pred Sarajlijama svoju odlično prihvaćenu komediju o muško-ženskim odnosima.

Udruženje za afirmaciju kulturnih vrijednosti Filter je producent najvećeg i najpopularnijeg nezavisnog pozorišnog projekta, koji je na velika vrata uspio afirmisati kabare i u BiH ustanoviti muzički teatar kao vlastiti teatarski žanr.

Prva originalna bh. kabare predstava "Ja, mahaluša" dosada je imala 74 izvođenja pred oko 40.000 posjetilaca što je rekordna posjeta u nepunih godinu i po dana izvođenja. Samo na Baščaršijskim noćima 2.500 gledalaca je pratilo ovo mahalanje, što nijedna pozorišna trupa nije doživjela na ovoj manifestaciji. U Sarajevu je realizirano 36 izvedbi, a 38 u BiH i regiji. Svaka predstava je igrana pred punim dvoranama i protagonisti su nagrađeni ovacijama i istinskim oduševljenjem.

Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima traži se karta više jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike, pokret i plesne tačke.

Predstava je rađena prema bestseleru Indire Kučuk-Sorguč "Ja, mahaluša", a glavnu ulogu tumači Nela Đenisijević, koja je dosadašnjim izvođenjima pobrala sve simpatije publike. Režiju i dramaturgiju potpisuje Mirela Trepanić, a uz Nelu u predstavi igra Nenad Tešić i Ansambl Cabaret.