12. aprila
0

Izložbom počinju Napretkovi uskrsni dani

FENA
Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" već tradicionalno organizira Napretkove uskrsne dane koji će ove godine početi u četvrtak, 12. aprila, uskrsnom izložbom članova Udruženja likovnih umjetnika "Napredak" u Maloj galeriji samostana sv. Anto na Bistriku.

Tradicija bogatog uskrsnog programa se razvijala godinama i danas se sa sigurnošću i ponosom može reći da su "Napretkovi " uskrsni dani postali tradicija kojoj se svi raduju, ističe se u saopćenju HKD "Napredak".

Nakon izložbe uslijedit će središnji događaj uskrsnih dana - "Napretkov" svečani uskrsni koncert koji će biti održan u subotu, 14. aprila u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Na koncertu nastupit će Mješoviti zbor "Libertas" iz Dubrovnika uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Ulaz na koncert je slobodan, a sve donacije idu u "Napretkovu" zakladu za Sveučilište i stipendiranje.

HKD "Napredak" povjerenstvo Novo Sarajevo održat će uskrsni koncert zajedno s franjevačkim bendom "Antonius" u nedelju, 15. aprila u Crkvi sv. Ante na Bistriku.

Boćarski klub "Napredak - Willa" organizirat će 5. tradicionalni uskrsni turnir u boćanju, koji će biti održan u nedelju, 15. aprila na Stupu.