"Projekt X"
0

Izložba slika Silve Radić-Markotić i Josipa Mijića u Tuzli

FENA
Glavna podružnica tuzlanskog Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak" organizovat će u četvrtak, 14. aprila, izložbu slika pod nazivom "Projekt X", autora Silve Radić-Markotić i Josipa Mijića.

Silva Radić Markotić rođena je 1975. u Makarskoj. Akademiju likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru sa sjedištem u Širokom Brijegu pohađala je od 1997. do 2002. godine. Diplomirala je na slikarskom odjelu u klasi prof. Ante Kajinića.

Godine 2005. završila je postdiplomski studij "Ars sacra" na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu kod mentora prof. Ante Kajinića i pročelnika studija prof. Vasilija Josipa Jordana i tako stekla zvanje magistrice slikarstva.

Josip Mijić rođen je 11. aprila 1975. u Travniku. Diplomirao je 2002. godine na slikarskom odjelu u klasi prof. Ante Kajinića. Godine 2005. završio je postdiplomski studij Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru pod stručnim vodstvom prof. Ante Kajinića.

Izložba će biti postavljena u Galeriji "Kristian Kreković" u Franjevačkog samostana u Tuzli, a posjetitelji će je moći pogledati u sljedećih dvadesetak dana.