Kultura
39

Izložba RE:WIND, autora Mensura Demira i dalje otvorena u knjižari Books.ba

Klix.ba
Proteklog vikenda pažnju ljubitelja umjetnosti privukla je raznovrsna izložba RE:WIND autora Mensura Demira.

Svečano otvaranje samostalne izložbe na adresi sarajevske knjižare Books.ba u Hrasnom uveličali su brojni posjetioci, kolege i prijatelji svih generacija. Otvaranje izložbe proteklo je u ugodnoj, opuštenoj atmosferi uz druženje sa autorom dugo u noć, mimo predviđenog programa.

Nesvakidašnji prostor knjižare Books.ba, već drugi put obogaćuje svoj standardni repertoar prodajnom izložbom i generira kulturni program u stambenom naselju – spavaonici. Ugodan, skoro kućni, topli ambijent knjižare, krcate međunarodnom literaturom, dopunio je ponudu entuzijastima kulture i umjetnosti.

"Radovi probrani za ovu izložbu su ekstrakt dvije decenije punjenja knjiga skicama, iskustava na izradi murala i slikanja na platnu. Ovo je dio radova koje do sada nisam objavljivao. Postavljeni radovi predstavljaju kompozicije stvorene za svoju dušu, poslije mnogo naručenih i uspješno okončanih ilustratorskih poslova, uglavnom sa tematikom grada Sarajeva", komentirao je Demir.

Iako je veliki broj radova već u subotu našao sretne vlasnike, svi koji su propustili otvaranje ove zanimljive postavke, ipak je imaju priliku pogledati, jer je izložba dostupna za javnost na istoj adresi sve do 11. oktobra, a radno vrijeme knjižare je od ponedjeljka do petak 9:00 - 19:00 sati, a subotom 9:00 - 16:00 sati.