Sarajevo
0

Izložba novinarskih fotografija "Pozitivna BiH" posvećena Ekremu Tinjaku

Sarajevo-x.com
Povodom 25. novembra - Dana državnosti BiH, magazin Start BiH, pod generalnim pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, organizuje izložbu novinarskih fotografija pod nazivom "Pozitivna BiH".

Izložba će biti postavljena u velikoj sali sarajevske Općine Stari Grad i svečano otvorena u četvrtak, 25. novembra u 17 sati.

Autori fotografija su novinari i fotoreporteri magazina Start BiH, a one su objavljene uz 50-ak priča pod zajedničkim nazivom "Pozitivna BiH".

Ta rubrika je u magazinu pokrenuta prije desetak mjeseci uz podršku Informativne službe Ambasade SAD-u BiH, a kasnije nastavljena zahvaljujući isključivo vlastitim naporima. Cilj je bio potaknuti građane BiH da svoju zemlju vide u ljepšem ili pozitivnom svjetlu i da na taj način počnu razmišljati o njoj, ali i o sebi.

Namjera magazina Start BiH je da izložba postane tradicionalna, a želja da naredne godine na otvorenju budu sva tri člana Predsjedništva BiH, navodi se u najavi izložbe.

Izložba će biti posvećena novinaru Ekremu Tinjaku, koji je svoje prijatelje i kolege iz ovog magazina prerano napustio i koji je imao izuzetno izoštreno oko za pozitivnu priču.