30. juna
0

Izložba Napretkovih umjetnika u Mostaru

FENA
U Umjetničkoj galeriji kraljice Katarine u Mostaru 30. juna HKD "Napredak" Glavna podružnica Mostar organizira izložbu članova Udruge likovnih umjetnika tog društva iz Sarajeva, saopćeno je iz tog društva.

Na izložbi, koju će otvoriti predsjednik Napretkove glavne podružnice u Mostaru prof. dr. Miroslav Palameta, bit će predstavljeno oko 40 radova članova ove udruge, a o izložbi će govoriti likovni kritičar Ivan Vukoja.

"Pozivam sve likovne umjetnike Mostara da dođu na izložbu. Nama u Napretku je velika želja okupiti mostarske umjetnike u sličnu umjetničku skupinu kakvu ima i Središnja uprava Napretka u Sarajevu. Siguran sam da će ova ideja biti svesrdno podržana i uskoro i realizirana", kazao je Palameta.

Udruga likovnih umjetnika HKD-a "Napredak" iz Sarajeva osnovana je 1994. godine. Danas okuplja više od 60 umjetnika različitih profila i dobi, od profesionalaca do amatera. Godišnje u Sarajevu priređuje tradicionalne izložbe za Božić i Uskrs, a u posljednje vrijeme svoje radove predstavljaju i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine.