"I Love Una"
346

Izložba najljepših fotografija rijeke Une u 2012. godini

Klix.ba
Gradska galerija Bihać
Gradska galerija Bihać
Otvaranje izložbe fotografija sa konkursa za najbolju fotografiju rijeke Une u 2012. godini bit će upriličeno u četvrtak 27.09.2012. u 20 sati. U Gradskoj galeriji Bihać bit će proglašeni i pobjedinici takmičenja kojima će biti uručene vrijedne nagrade.

Ova izložba je produkt takmičenja za najbolju fotografiju rijeke Une koje je Udruženje ABC organizovalo u sklopu projekta "I Love Una".

"Kroz takmičenje za najbolju fotografiju rijeke Une afirmirali smo rijeku Unu i fotografiju općenito, a to je jedan od koraka kojim stvaramo pozitivnu priču o Uni i njenim ljepotama dopuštajući gledaocu da se kroz impresivnu bazu fotografija dive i uče o kraljici rijeka stvarajući osjećaj poštovanja prema njoj. U periodu od dva mjeseca, koliko takmičenje traje, oformili smo veliku bazu prelijepih fotografija rijeke Une koje su doprle do očiju mnogobrojnih ljubitelja prirode čak i na drugim kontinentima. U takmičenju su učestvovali zaljubljenici u rijeku Unu sa područja cijelog njenog toka ali i mnogi iz drugih gradova i država koji su posjetili rijeku Unu i ovjekovječili njene ljepote svojim fotografijama", navode iz Udruženja ABC.

Na izložbi će biti prikazano 30 fotografija koje su ušle u uži izbor prema broju lajkova na njihovom fun pageu na društvenoj mreži Facebook, kao i 30 fotografija po izboru stručnog žirija koje će obogatiti izložbu, ali neće učestovati u podjeli nagradnog fonda.

"Sastavili smo žiri od respektabilnih ličnosti na polju fotografije, umjetnosti i dizajna koji će i odabrati pobjedničku fotografiju. Načelnik Albin Muslić, ljubitelj Une, podržao je naš projekat, te obezbjedio nagradu od 500 KM za prvo mjesto, pa će kao počasni član žiria i uručiti glavnu nagradu", navodi se u saopćenju.

Izložba će trajati do srijede, 3.10.2012.

Iz Udruženja ABC poručuju da kroz projekt "I Love Una" stvaraju priču u koju vjeruju, brendiraju rijeku Unu i šire ljubav prema njoj, te pokušavaju animirati mlade ljude.

Poseban poziv uputili su autorima fotografija koje će biti prikazane na izložbi, prijateljima projekta kao i svim drugim autorima koji su slanjem svojih slika doprinjeli širenju ljubavi prema Uni.