Kultura
0

Izložba fotografija "Sport u Brčkom 1919-2009"

SRNA
U Omladinskom centru u Brčkom otvorena je izložba fotografija pod nazivom "Sport u Brčkom 1919-2009" koju je priredio nekadašnji fudbaler brčanskog "Jedinstva" i nekoliko lokalnih klubova Fadil Redžić.

Obraćajući se posjetiocima, Redžić je sinoć rekao da je sa oko 500 hronološki izloženih fotografija želio da pokaže kako se u Brčkom razvijao sport u posljednjih 90 godina, kao i da podsjeti kako su brčanski sportisti u prošlosti na raznim takmičenjima predstavljali svoj grad.

"Ovom četvrtom samostalnom izložbom, kao i knjigom o sportu u Brčkom od 1919. do 2009. godine, koja će, nadam se, uskoro ugledati svjetlost dana, želim da se sjećanja na istaknuta imena brčanskog sporta otrgnu od zaborava. Ja sam svjedok da uspomene ne umiru", rekao je Redžić na svečanom otvaranju kojem je prisustvovalo stotinjak sportskih radnika, bivših sportista i ljubitelja sporta.

   Na stranicama za štampu već pripremljene knjige, kako je on napomenuo, nalazi se više od 1.600 sportskih fotografija koje je uspio da prikupi u posljednje dvije i po godine.

   Izložbu, koju će ljubitelji sporta i sportske fotografije moći da posjete do 15. oktobra, otvorio je predsjednik Nogometnog saveza distrikta Brčko Izet Banda.