London
0

Izložba fotografija "Portreti avantura"

FENA
Kolekcija od 60 fotografija koje na najbolji mogući način predstavljaju avanturistički duh automobila marke "land rover" prikazane su na izložbi Royal Geographical Society u Londonu, saopćeno je iz Land Rovera.

Izložbom, koja je bila otvorena od 22. jula do 3. augusta obilježena je 60. godišnjica marke "land rover" ove godine.

Naziv izložbe je "Portraits of Adventure" (Portret avanture). Izloženo je 50 fotografija, vodećih fotografa, koje su rijetko bile publicirane i pokazivane u javnosti.

Dodatnih deset gigantskih četiri metra visokih fotografija prezentirao je top fotograf Alastair Thain iz Velike Britanije, a uključuju poznate osobe kao što su kraljevska sportašica Zara Phillips, morski istraživač Fabien Cousteau i prva afro-američka žena u svemiru dr. Mae Jemison.

"Da bi se izabralo konačnih 50 arhivskih fotografija napravljena je selekcija između čak 3.000 fotografija. Bilo je tu povijesnih fotografija istraživača Ranulph Fiennes i alpiniste Todd Skinnera, David Beckhama i grupu mirovnih UN-čuvara , a najviše interesa izazvala je rijetko viđena fotografija legendarne Marilyn Monroe pored 'land rovera'. Fotografiju Merlin Monroe snimio je fotograf Sam Show na setu famozne "long island" modne serije 1957. godine, navodi se.

Sir Ranulph Fiennes piše u predgovoru u knjizi: "Avanturizam dolazi u svim oblicima i veličinama, i ova knjiga slavi avanturu u mnogim formama. Tu su fotografi i filmske zvijezde, kako demineri tako i premijeri. Svako od njihovih izvanrednih putovanja je proslavljeno u "Portretima Avanture", "

Alastair Thain je proveo 15 godina osmišljavajući njegovu jedinstvenu tehniku snimajući kamerom koja je zabilježila portrete, uključujući Jack Nicholsona, Andy Warhola, Sir Anthony Hopkinsa, Francis Bacona, Annie Lennox, Jude Lawa i John Malkovicha. Godine 1995. snimao je fotografije okupiranog, ratnog Sarajeva.