Kultura
0

Izložba fotografija iz BiH u Daytonu

Sarajevo-x.com
Zainteresovani iz Miami Valleya imat će priliku posjetiti izložbu fotografija nazvanu "Bosnia Revisited: Photos Without Borders" (Slike bez granica: Ponovo u Bosni).

Fotografije su djelo Stevea Horna iz Seattle i moći će se pogledati u Dayton Metro Library kao i u International Peace Museumu u ovom američkom gradu.

Otvaranje je zakazano za petak, 17. oktobar, a uz prezentaciju izlagača, posjetioci će moći poslušati bosansku muziku i pogledati bosanske narodne igre.

Hornova izložba bit će kombinacija fotografija i panela sa odlomcima iz knjige istog naziva. Izložbu je pomogao odjel univerziteta iz Atlante koji se zalaže za izgradnju mira.

Steve Horn, priznati američki fotograf, u našoj zemlji boravio je u dva navrata: sedamdesetih godina prošlog vijeka i ponovo 2003. godine. Impresije i zabilješke koje je ponio u svojoj kameri u obliku umjetničke fotografije bile su viđene u više gradova Amerike, te širom svijeta.

Ulaz na izložbu u Daytonu je slobodan, a bit će otvorena do 30. novembra. U ovom periodu, u 15 sati u biblioteci, a u 17.30 sati u muzeju će biti priređeno i druženje sa fotografom Hornom.