Kultura
5

Izložba Double Identity od 6. jula u Sarajevu

Klix.ba
Izložba noir fotografija 'Double Identity' Saše Šekoranje ekskluzivno snimljena za ovogodišnji Noir Festival nakon nedavnog premijernog predstavljanja u zagrebačkom Muzeju arhitekture gostuje u sarajevskoj umjetničkoj galeriji Preporod kao dio popratnog programa najvećeg regionalnog filmskog festivala, Sarajevo Film Festivala.

Izložba fotografija 'Double Identity' svojevrsni je remake scena iz kultnih noir filmova. No, ovaj put u ulogama nezaboravnih noir filmskih likova i zvijezda zlatnog hollywoodskog doba, ispred objektiva poznatog hrvatskog umjetnika Saše Šekoranje, zasjale su brojne poznate glumačke zvijezde iz regije – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije.

Veliki interes publike i medija iz cijele regije koji je izložba 'Double Identity' izazvala već svojim premijernim predstavljanjem u Hrvatskoj, potvrđuje mišljenje kako je Saša Šekoranja potpuno uspio u svom naumu da u crno-bijelom svijetu oživi likove iz najvećih noir klasika, ali i najvećih filmskih klasika svih vremena općenito.

Postavljanje izložbe 'Double Identity' u sarajevskoj galeriji Preporod, u samom središtu Sarajeva, bit će ujedno i predstavljanje projekta NOIR sarajevskoj festivalskoj publici. Izložba će biti otvorena od 6. do 14. jula, a ulaz je slobodan.