Kultura
0

Izdavači iz BiH na zagrebačkom sajmu knjige

FENA
Pod sloganom ""Bliskosti razlika - razlike bliskosti" Udruženje izdavača i knjižara Bosne i Hercegovine (UIK) predstavit će se na 30. međunarodnom sajmu knjiga i učila Interliber u Zagrebu.

Predstavljanje i povezivanje između izdavačkih kuća te omogućavanje autorima da uspostave poslovne kontakte su ciljevi prezentacije na Interliberu, kazao je danas na konferenciji za novinare predsjednik UIKBiH Ibrahim Spahić.

Izdavači iz BiH koji učestvuju na Interliberu su: Naklada Zoro, "Orijentalni institut" Sarajevo, "Međunarodni centar za mir","Institut za istoriju","Connectum", Zadužbina "Petar Kočić" Banja Luka-Beograd, "Sarajevo Publishing", "Sejtarija", "Zalihica",Bosanska riječ" Tuzla, ANUBiH, TKD"Šahinpašić, "Bosanska riječ" Sarajevo, "Synopsis","Odjek", "PEN Centar BiH...

Sajam Interliber po svom značenju nadilazi nacionalne okvire i dobiva međunarodni značaj realizirajući nastup "zemlje partnera", a to su bile Mađarska (2003.), Bosna i Hercegovina (2004.), Hrvatska matica iseljenika (2005.) te Slovenija (2006.). Ovogodišnja zemlja partner je Poljska, a sajam se održava od 7. do 11. novembra.