Stripopeka inicijativa
0

Izabrane najbolje strip ilustracije

Sarajevo-x.com
Rad Miroslava Slipčevića
Rad Miroslava Slipčevića
Na konkurs Stripopeke za Najbolju strip ilustraciju ove godine prispjeli su radovi mnogo bliži kriterijima koji su postavljeni, a pojavili su se i učesnici koji su učestvovali na prošlogodišnjem konkursu, što znači da nisu prestali crtati.

Primljeno je preko 140 radova, samo šest manje nego lani. Kao i prošle godine, i ovaj put su na konkursu učestvovali polaznici osnovnih i srednjih škola - mladi motivirani da crtaju stripove. Zbog ovog konkursa učitelji likovnog obrazovanja su zamolili učenike da nacrtaju strip koje su onda škole slale na konkurs.

Pobjednici konkursa za Najbolju strip ilustraciju su: 1. mjesto - Miroslav Slipčević, Bihać, 2. mjesto - Vedad Šabanadžović, Sarajevo, Nagrada za trud i zalaganje - Omar Osmanović, Sarajevo.

Najviše radova poslao je šestogdišnjak za kojeg pokretači konkursa kažu da su nagradu zaslužili i njegovi roditelji koji mu kupuju stripove.

Van konkurencije nagrađeni su stripovi Elvira Terzića iz Bosanske Krupe. Njegova ilustracija nije najbolja ove godine, ali strip iz kojeg potiče je impresivan.

Svi nagrađeni će uz plaketu dobiti i paket stripova, a dodjela nagrada će se održati 17. januara 2009. u Međunarodnoj Knjižari Šahinpašić, ulica Vladislava Skarića 8 (kod hotela Evropa u Sarajevu) u 10 sati.