Kultura
104

Inovativna i duhovita "Pepeljuga" oduševila ljubitelje lutkarstva u Bugojnu

Klix.ba
Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo svojom je beskrajno inventivnom, razigranom i duhovitom izvedbom "Pepeljuge" potpuno oduševila publiku 20. susreta pozorišta/kazališta lutaka BiH.

Riječ je o ispitnoj predstavi studenata Akademije rađena pod mentorstvom Dubravke Zrnčić-Kulenović i višeg asistenta Maria Drmaća. Lutkarstvo kao predmet zaživjelo je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevo nakon dugogodišnje upornosti i truda Studija lutkarstva Sarajevo i ovo je prva ispitna predstava iz ove oblasti na sarajevskoj Akademiji.

Mostar se predstavio i drugi put predstavom "Tobija" u izvedbi Lutkarskog kazališta Mostar u poslijepodnevnim satima, a Ulični lutkarski performans zaplesao je i u srijedu bugojanskim ulicama.

Četvrti dan Susreta počet će "Basnospletom" Dječijeg pozorišta Eko Art Bugojno u režiji Sanje Krnjajić u 11:00 u prostorijama Kulturno sportskog centra Bugojno, a uprizorenje čarobne Andersenove bajke "Djevojčica sa šibicama" izvest će Studio lutkarstva Sarajevo / Altteatar Sarajevo u režiji Dubravke Zrnčić-Kulenović u 16:00 sati.

Kao poslastica na kraju četvrtog dana, zaplesat će Ulični lutkarski performans Biljane Anđelić.