Kultura
2

Imenovan žiri za nagrade Sajma knjige i učila

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Organizatori 24. međunarodnog sajma knjige i učila 2012., koji će pod motom "Bosanska kuća - Kuća knjige" bit održan od 18. do 23. aprila, Centar Skenderija i suorganizatori Udruženje izdavača i knjižara BiH i Izdavačka kuća "Šahinpašić" saopćili su danas da će članovi žirija za dodjelu sajamskih nagrada biti Ljubica Ostojić, Nevenka Hajdarović, Marica Filipović, Almir Kurt i dr. Boris Tihi.

Na prvoj sjednici članovi će izabrati predsjednika žirija.

Žiri će dodijeliti sajamske nagrade u sljedećih 15 kategorija: za najbolji prijevod, za uredništvo, za najbolji časopis, za najbolje oblikovanje knjige, za najbolji štand, za najbolji izdavački poduhvat godine, za najbolju promociju djela na sajmu, za životno djelo u području književnosti, za životno djelo u području izdavaštva, za specijalnu nagradu u području umjetnosti; za dugogodišnji doprinos kulturi i organizaciji sajma knjige i učila, za najbolji udžbenik za osnovnu školu, za najbolji udžbenik za srednju školu, za najbolji udžbenik za visoko obrazovanje i za nauku.

Izlagači su pozvani da pismene prijave svojih izdanja za nagrade po kategorijama dostave najkasnije do 9. aprila, a knjige najkasnije do 15. aprila na adresu Sajma, saopćeno je iz Pres-službe Sajma knjiga i učila.