Kultura
0

I ove godine vrhunska produkcija na Jazz Festu

Sarajevo-x.com
Sa prošlogodišnjeg festivala
Sa prošlogodišnjeg festivala
I ove godine Jazz Fest će zadržati visoke produkcije standarde kada su u pitanju rasvjetna, razglasna i video tehnika, javljaju organizatori.

Iako je Jazz Fest odavno sinonim za besprijekornu tehničku realizaciju i produkciju koncerata, ove godine ovaj sve uspješniji festival nastavlja tu tradiciju. “Samo najbolja tehnika je dovoljno dobra za Jazz Fest”, kazao je Edin Zubčević, direktor festivala, komentirajući produkcijske planove 12. Jazz Festa Sarajevo 2008.

Na glavnoj festivalskoj sceni u Bosanskom kulturnom centru, i ove godine publika će uživati u vrhunskoj tehnici američkog proizvođača razglasne tehnike – kompanije Meyer Sound. Ne samo da će se koristiti oprema ovog čuvenog proizvođača, nego će se koristiti najbolji model iz njihove produkcijske linije: Milo System.

Ove godine Jazz Fest ide i korak dalje angažirajući najbolju tehniku ne samo za publiku već i za izvođače. Na sceni BKC-a naći će se skupocjeni MJF Meyer monitori razvijeni za potrebe Montreux Jazz Festivala na kojem Meyer Sound već gotovo dvije decenije demonstrira vrhunska tehnološka dostignuća razglasne tehnike, koristeći brojna inovativna rješenja i patente.

Na scenama Next Generation i Strange Fruits Stage koristit će se oprema renomiranog britanskog proizvođača Turbosound, a na Solo Stageu koncerti će se dešavati bez razglasa, osim u slučaju koncerta Django Batesa kada će se koristiti također oprema Meyer Sounda.