Zvornik
0

I ove godine dodjela Nagrada "Hasan Kaimija"

Sarajevo-x.com
Sa prošlogodišnje dodjele nagrada
Sa prošlogodišnje dodjele nagrada
Organizacioni odbor kulturno-vjerske manifestacije Dani Hasana Kaimije 2010. raspisao je konkurs za pojedinačne i kolektivne prijave za Nagradu "Hasan Kaimija 2010.", koja će biti dodjeljena u okviru manifestacije "Dani Hasana Kaimije 2010".

Ova kulturno-vjerska manifestacija, koja je prerasla u najznačajniji događaj u Bosni i Hercegovini, koji organiziraju povratnici, bit će održana od 10. do 13. juna 2010. godine u Zvorniku, a dio aktivnosti iz bogatog sadržaja manifestacije bit će organiziran u naseljima Kula Grad, Divič, te drugim mjestima Podrinja.

Kako je navedeno u Konkursu, Nagrada "Hasan Kaimija" dodjeljuje se za najbolje djelo objavljeno u 2009. godini iz oblasti književnosti i nauke, a koje prvenstveno, uz najviše književnoestetske, odnosno naučne standarde, afirmira duhovne i humanističke vrijednosti.

Prijave na Konkurs, odnosno prijedloge za ovogodišnju Nagradu "Hasan Kaimija", pojedinci, izdavači ili grupe, mogu poslati na adresu Muftijstvo Tuzlansko (Turalibegova 39, 75000 Tuzla), Medžlis Islamske zajednice Zvornik (Svetog Save bb Zvornik ili Kraljevići bb Sapna).

Sve prijave/prijedlozi mogu se dostaviti najkasnije do 30. aprila 2010. godine.

Žiri za dodjelu Nagrade razmatrat će sve ponuđene prijave i Organizacionom odboru predložiti ovogodišnjeg dobitnika Nagrade. Svečano uručenje Nagrade predviđeno je u vrijeme održavanja Manifestacije. Predsjednik Organizacionog odbora je tuzlanski muftija Husejn ef. Kavazović

Prošlogodišnji laureat Nagrade "Hasan Kaimija" bio je književnik Vedad Spahić.