Goražde
0

Humanitarni koncert “Narodu Palestine”

FENA
Foto: Gorazde-x.com
Foto: Gorazde-x.com
Goražde je sinoć položilo još jedan ispit humanosti. Velika sala Centra za kulturu bila je ispunjena do posljednjeg mjesta na koncertu čiji je kompletan prihod namijenjen za pomoć narodu Palestine.

Humanitarni koncert inicirao je muški vokalno-instrumentalni sastav “Behar”, a organiziran je u saradnji s humanitarnom organizacijom “Merhamet” Regionalni odbor Goražde i Centrom za kulturu.

“Drago nam je da su građani Goražda još jednom pokazali da nisu imuni na tuđi bol i tuđu nesreću jer se za koncert tražila ulaznica više. Ovo je bio simboličan način da koliko-toliko pomognemo narodu Palestine jer znamo što je i nama značio svaki vid pomoći, pa makar i onaj najminimalniji”, kazao je Feni član Muškog vokalno-instrumentalnog sastava “Behar” Bećir Obarčanin, uz napomenu da su pored sastava “Behar” svoj doprinos ovoj humanoj akciji dali i brojni goraždanski interpretatori koji su se u bliskoj prošlosti i u svom gradu pjesmom borili protiv granata.

Zapjevali su sinoć Selver Adžem, Meliha Lila Muhović, Elmir Korda, Salko Dervišević, Bećir Obarčanin, Rijad Karić, Zafir Kajević, Sanela Karaosmanović i Kasim Lemezan.

Posebne simpatije publike izazvali su najmlađi učesnici Ajla Vesnić i Safet Bučo koji su pjevali za svoje vršnjake u Gazi koji su ni krivi ni dužni postali žrtve rata.

“Kompletan prihod bit će uplaćen na poseban račun za pomoć civilnom stanovništvu Gaze. U našoj dosadašnjoj akciji i više smo nego zadovoljni odzivom građana Goražda. Tokom koncerta pomoć je prikupljana i kroz Merhametovu kasu u holu Centra za kulturu. Ova akcija Merhameta se nastavlja i dalje tako da svi koji žele i mogu pomoći, svoje novčane priloge mogu ubaciti u mobilnim kasama koje su postavljene u objektima Oniproma, Interexa te Reiffeisen banci u Goraždu”, kazao je Feni predsjednik Regionalnog odbora Merhameta u Goraždu Šemsudin Kuljuh.