Kultura
0

Humanitarni koncert Joséa van Dama

Klix.ba
José van Dam
José van Dam
"Obrazovanje gradi BiH" i "Ecoliers du Monde" organiziraju koncert belgijskog opernog pjevača Joséa van Dama koji će se održati 2. maja u Narodnom pozorištu s početkom u 19:30.

Van Dam je umjetnik svjetskog renomea, a u Sarajevu će nastupiti zajedno sa orkestrom Sarajevske filharmonije kojim će rukovoditi belgijski dirigent Arie van Lysebeth. Ovaj koncert Van Damov je doprinos naporima koje Udruženje čini kako bi se olakšalo školovanje djece žrtava rata.

Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" osnovano je 1994. godine kao nevladina organizacija sa osnovnom misijom: djeca žrtava rata - naša trajna briga! U Bosni i Hercegovini ima preko 30.000 djece bez jednog i oko 2.500 djece bez oba roditelja kojima je potrebna pomoć da prevaziđu posljedice rata.

Do ove godine "Obrazovanje gradi BiH" dodijelilo je 1.830 stipendija, a cjelokupan prihod koji će biti ostvaren na ovom koncertu bit će usmjeren u Fond za stipendiranje kako bi se obezbijedilo dodatnih 30 stipendija.

Ulaznice po cijeni od 60, 80 i 100 KM mogu se rezervirati putem tel/faxa 710 580 ili putem Interneta na stranici www.ogbh.com.ba.