Kultura
2

Humanitarna predstava "Šta smo to učinili" za nastradale u poplavama

FENA
Na sceni Kamernog teatra 55 večeras, s početkom u 20.00 sati, bit će izvedena predstava “Šta smo to učinili". Predstava je humanitarnog karaktera jer je sav prihod od ulaznica namijenjen ugroženim poplavama, navodi se u saopćenju Kamernog teatra 55.

Predstavu "Šta smo to učinili", prema tekstu Joela Pommerata, režirao je Dino Mustafić.

Predstava razotkriva i analizira jedan od najbitnijih ličnih, ali i socijalnih problema današnjice - odnos roditelja i djeteta. Riječ je o deset prizora koji govore o temeljnim međuljudskim odnosima, a pitanje je postavljeno i za jedne i druge.

"Šta smo to učinili“ je, po riječima reditelja Dine Mustafića, savremeni, vrlo radikalan tekst koji govori iz savremene perspektive u kojoj imamo sve manje vremena jedni za druge, za najbliže, u kojoj postoji veliki generacijski jaz vezan za odsustvo osjećanja za probleme onog drugog i govori o tome koliko je porodica važna u životu društvene zajednice.

U predstavi igraju: Jasna Diklić, Tatjana Šojić, Sadžida Šetić, Gordana Boban, Maja Izetbegović, Senad Bašić, Amar Selimović, Mirsad Tuka, Boris Ler, Muhamed Hadžović i Belma Alić (violončelistica).

Predstava "Šta smo to učinili" je na 31. pozorišnim igrama u Jajcu osvojila nagradu stručnog žirija za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolju scenografiju, nagradu za najbolju dramaturgiju i nagradu časopisa TMAČ ART za najbolju predstavu.