Kultura
53

Hobby Art Centar - za jačanje samopouzdanja i širenje vidika

FENA
Hobby Art Centar sinoć je svečano otvoren u Sarajevu, gdje su se okupili hobisti i kreativci, kao i oni koji još nisu, a žele biti handmade umjetnici.
Foto: FENA
Foto: FENA

"Ideja za otvaranje prvog centra ovakve vrste u Sarajevu javila mi se iz vlastite potrebe da sve za pravljenje rukotvorina bude na jednom mjestu poput kvalitetnih materijala, kao i kvalitetna obuka", rekla je za Fenu Adisa Tufo, generalna menadžerica Hobby Art Centra.

Foto: FENA
Foto: FENA

Ovaj centar, dodaje, građanima Sarajeva "nudi oazu životnih sokova, kreativno ljekovito bilje za jačanje samopouzdanja i širenje vidika".

Foto: FENA
Foto: FENA

"Hobby Art Centar namjerava primjeniti umjetničko i kreativno izražavanje i djelovanje kao procese koji podržavaju psihofizičko i socijalno zdravlje (Arts in Health Workers), a koji ne zahtjevaju specifičan trening osobe", kaže Tufo.

Hobby Art Centar će ponuditi radionice decoupage tehnika, salvetne tehnike na drvetu, staklu, tekstilu, One Stroke Painting, slikanja na svili, kurs slikanja, kaligrafije, kreativnog heklanja, te izrade nakita i čestitki, dok u budućnosti planira održavanje radionica u drugim gradovima BiH.

Foto: FENA
Foto: FENA

Ovom prilikom gošća iz Hrvatske, Tea Jurković, koja je jedna od vodećih One stroke paint umjetnica u cijeloj regiji, održala je kreativnu radionicu.

"Hobizam nije samo moj posao - to je stil života koji nema radnog vremena - on se živi, voli, sanja i diše", istakla je Jurković, koja je odlikovana titulom Pentartista koje dodjeljuje mađarski proizvođač hoby boja i medija Pentart, a upravo njihovi proizvodi se mogu eksluzivno nabaviti u Hobby Art Centru.

Foto: FENA
Foto: FENA

Zainteresovani građani za radionice, kurseve ili kupovinu materijala u Hobby Art Centru mogu se više informisati putem Facebook stranice ovog centra u kojem je voditeljica kreativnih radionica Lejla Hidić Elezović.

Nakon nje svaki mjesec radionice će držati gosti iz Srbije, Turske i Mađarske.