Kultura
0

"Help me, I'm a Fish" u kinu Obala Meeting Point

Sarajevo-X
U narednom periodu, kino Obala Meeting Point zadržaće svoje "porodične" termine prikazivanja subotom i nedjeljom u 12 i 14 sati.

Od ovog vikenda u navedenim terminima kreće animirani film HELP ME I'M FISH, tj. UPOMOĆ! JASAM RIBA koji je prošle godine prikazan u okviru Dječijeg programa Sarajevo Film Festivala.

Da podsjetimo, avanturisticki film "Hidalgo" i dalje igra u kinu Obala Meeting Point u terminima od 19 i 21,15.

"Želimo naglasiti da od 10. juna u kinu kreće revija izuzetnih filmskih ostvarenja koja se nisu mogla vidjeti u našim kinima i to po tri filma sedmino. Više informacija objavićemo uskoro." - stoji u saopštenju za medije.

O filmu: HJALP, JEG ER EN FISK /UPOMOĆ, JA SAM RIBA (Help me, I'm fish)

Germany, Denmark, Ireland, 80 min, 2000

Režija: Stefan Fjeldmark, Michael Hegner Scenario: Stefan Fjeldmark Glasove posudili: Nis Bank-Mikkelsen, Alan Rickman, Terry Jones, Soren Saetter-Lassen, Morten Kerrn Nielsen...

Fly, njegova mlađa sestra Stella i rođak Chuck ikradaju se iz kuće i pođu na pecanje, ali zavše u tajnoj laboratoriji profesora H.O.MacKrilla. Uvjeren da će zbog globalnog zagrijavanja kontinente ubrzo prekriti voda, profesor pravi napitak koji omogućava ljudima da žive pod vodom. Nakon što Stella igrom slučaja popije napitak i pretvori se u morsku zvijezdu, Fly i Chuck i sami popiju napitak i krenu upotragu za njom. Imaju svega 48 sati da nađu lijek protiv napitka, inače se nikada neće vratiti u ljudski oblik. U međuvremenu, pametni skušac Joe shvata da je lijek protiv njegovog napitka izvor neograničene moći i daje male doze stotinama riba, koje odmah postaju njegove sluge.

Michael Hegner(reditelj) rođen je 1966. godine. 1988. počeo je raditi kao pomoćnik producenta reklamnog programa i TV serija. U periodu od 1989. do 1991. godine radio je kao crtač i dizajner Stefan Fjeldmark (reditelj) rođen je 1964. godine. Karijeru je započeo 1981. godine kao crtač i dizajner. Predaje animaciju na danskoj filmskoj akademiji.