Kultura
0

Harry Potter: Svjetska premijera i u BiH

Sarajevo-X
Svjetska prodaja najnovije knjige o Harryju Potteru naslovljene "Harry Potter and the Half-Blood Prince" počinje u subotu, 16. jula 2005. godine, a knjigu ćete odmah moći kupiti i u Sarajevu.

Knjiga će se moći kupiti u Buybookovom caféu Karabit (Umjetnička galerija BiH) koji se nalazi u ulici Zelenih beretki br. 8.

Svjetska prodaja počinje u SUBOTU, 16. jula 2005. godine u 01:01h (petak na subotu navečer).

Promotivna cijena za prvih 60 primjeraka je 39 KM, a knjiga će se moći kupiti u sva tri Buybooka (Radićeva, Karabit i Mostar) iako sve počinje u Karabitu u 01:01.

O KNJIZI I AUTORICI

J.K. Rowling otkrila je naslove tri poglavlja iz knjige Harry Potter and the Half-Blod Prince: Drugo poglavlje: "Spinners End" Šesto poglavlje: "Draco's Detour" Četrnaesto poglavlje: "Felix Felicis"

Nekoliko riječi J.K. Rowling "Ja sam nevjerovatno sretna osoba, radeći ono što najviše volim na svijetu. Sigurna sam da ću uvijek biti spisateljica. Već je dovoljno čudesno bilo kada je objavljeno ono što sam napisala. Najveća nagrada je entuzijazam čitatelja.” J.K. Rowling.

Sinopsis 'U kratkoj izjavi, u petak navečer, ministar za magiju Cornelius Fudge potvrdio je da se Onaj Čije Se Ime Ne Smije Izgovoriti vratio u zemlju i da je ponovo aktivan. "Sa velikim žaljenjem moram potvrditi da je čarobnjak koji se hoće predstaviti i nazivati Gospodarom – pa, vidite na koga mislim – živ i ponovo među nama", reče Fudge.' Ove dramatične riječi pojavile su se na posljednjim stranicama Harry Pottera i Reda Feniksa. Usred ove borbe Dobra i Zla, Harry Potter and the Half-Blood Prince donosi priču o šestoj godini Harryja Pottera u Hogwart školi Vještičarenja i Čarobnjaštva, sa Voldemortom i njegovom snagom i sljedbenicima koji jačaju iz dana u dan.

Od autorice Ovo će biti najbolja knjiga do sada! Ovo se odnosi na knjigu u tvrdom povezu.