Kultura
0

Halka spremna za nove koncerte širom BiH

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon uspješnog koncerta na Ljetnoj pozornici Ilidža kojim je započeta bosanskohercegovačka turneja ansambla Halka, ovaj bend kojeg čine muzičari iz Foče, Prijedora, Tuzle i Sarajeva priprema se za koncerte koje će ovog vikenda održati u Tuzli, Bijeljini i Brčkom.

“Repertoar smo pažljivo odabrali i svim ljubiteljima sevdaha možemo obećati vrhunske koncerte uz odličnu produkciju. Unaprijed se radujemo što imamo priliku Halku predstaviti širom zemlje, a podrška i interes publike daju nam dodatni motiv”, kaže kontrabasista Edvin Hadžić.

Halka će 23. augusta nastupiti u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, 24. augusta u Centru za kulturu Semberija u Bijeljini, a 25. augusta u Domu kulture u Brčkom.

Ulaznice za koncert u Tuzli mogu se kupiti u pretprodaji na blagajni BKC-a, dok će se ulaznice za koncerte u Bijeljini i Brčkom prodavati na biletarnicama dvorana na dan koncerta. Ulaznice koštaju 5 KM.

Organizator turneje, produkcija Gramofon iz Sarajeva najavljuje da će Halka u nastavku turneje nastupiti 5. septembra u Bihaću, 7. septembra u Prijedoru te 12. septembra u Goraždu.