Pao i polomio rebra
93

Hadžihafizbegovićev oporavak će trajati najmanje mjesec dana

Piše: A. Dž.
Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Arhiv/Klix.ba
Oporavak Emira Hadžihafizbegovića, koji je jučer pao u kupatilu i slomio dva rebra, dok mu je treće napuklo, trajat će najmanje mjesec dana.

Podsjetimo, zbog Hadžihafizbegovićeve povrede otkazana je premijera predstave "U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce", koju po tekstu Abdulaha Sidrana režira Sulejman Kupusović.

U izjavi za Klix.ba Kupusović je kazao da se redovno čuje sa Hadžihafizbegovićem te da glumac još uvijek trpi velike bolove.

"Prema mišljenju ljekara, najmanje dvije sedmice će trpjeti bolove, a oporavak bi mogao trajati do mjesec dana. Povreda je takva da kad se zakašljete osjetite bol. Emirova uloga u predstavi je fizički veoma naporna tako da do potpunog oporavka neće stati na scenu", kaže Kupusović i dodaje da se premijera ne može očekivati prije prve polovine novembra.

"Najvažnije je da smo napravili sjajnu predstavu i da je glumačka ekipa uigrana, tako da će nam trebati samo jedna i po proba kada se Emir oporavi", naglašava reditelj.

S obzirom na to da su ulaznice za sve reprize u oktobru rasprodane, gledatelji će ih moći iskoristiti u novim terminima, ili će im, ukoliko to žele, novac biti vraćen na blagajni Kamernog teatra 55.