Kultura
0

Gradonačelnica Borovac primila goste iz Andore

FENA
U okviru prvog pretkola nogometnog Kupa UEFA večeras na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u 18.00 sati ekipa FK "Sarajevo" ugostit će predstavnika Andore, ekipu "Rangers".

Povodom ovog sportskog događaja gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i njen zamjenik Josip Jurišić primili su danas predsjednika "Rangersa" Rafaela Amata Escobara i članove Kluba Carlesa da Silvu i Francessa Gacia Pasola, u pratnji domaćina Hajrudina Šumana, predsjednika Upravnog odbora FK "Sarajevo" i njegovog zamjenika, Mensura Bašića. Prijemu je prisustvovao i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević.

Gradonačelnica je goste ukratko upoznala sa sarajevskim planinama koje posjeduju brojne olimpijske, turističke, sportske i druge prednosti.

"U cilju iskorištavanja turističkog i olimpijskog potencijala našeg grada i vraćanja olimpijskog duha Sarajevu, činimo sve da naše olimpijske planine uskoro postanu domaćin jedne međunarodne ski-utrke", kazala je Borovac te pozvala sportiste iz Andore da planiraju da pripreme i treninge pred veća sportska takmičenja održe na našem Igmanu, koji je pogodan za ove aktivnosti.

Oduševljeni dočekom i prijemom uprave i igrača iz FK "Sarajevo", predsjednik "Rangers"-a Amat Escobar je u ime cijele svoje ekipe izrazio zadovoljstvo što su u Sarajevu i što se takmiče u Kupu UEFA.

U ime bordo kluba, Šuman se zahvalio gradonačelnici i njenim saradnicima na današnjem prijemu. On je također izrazio svoje uvjerenje da će FK "Sarajevo" i uopće grad Sarajevo i ovaj put pokazati se kao dobar domaćin.