Kultura
0

Gradonačelnica Borovac poručila da je Kid's festival odličan projekt za Sarajevo

FENA
Prvog dana Kid's Festivala, pred projekciju filma 'Shrek 3', posjetiocima u dvorani "Mirza Delibašić" obratila se gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i istaknula da Gradska uprava i ona lično podržavaju taj festival jer je on odličan projekt.

"Možete računati na našu podršku i ubuduće," rekla je gradonačelnica Borovac.

Projekciji filma prisustvovalo je oko pet hiljada posjetilaca, dok je kroz radionice prošao mnogo veći broj mališana.

  • Ključ, Drvar, Jelah, Travnik, Višća, Teslić, Gornji Vakuf su samo neka od mjesta odakle su nas danas posjetila djeca, navodi Služba za odnose sa javnošću Kid's Festivala.

Za sutra je najavljen dolazak ambasadora Europske unije Dimitrisa Kourkoulasa jer je Dječiji dan Europe na Kid's Festivalu.

"Dolazi nam i Maryse Berniau, francuska ambasadorica u BiH, kao i brigadir Oberst Rudolf Giegeling, šef njemačkog kontigenta EUFORA - Rajlovac. U OSCE kutku "Čitaj BiH", gosti će biti Chris Bennett, direktor komunikacija OHR - EUSR, Mihael G. Muller, direktor Raiffeisen banke i Fuad Backović - Deen koji će ujedno zabaviti djecu prije projekcije animiranog filma "Mravator". Nova MaS će održati manekensku radionicu na kojoj će mališani imati priliku naučiti prve korake manekenstva. Radionicu će voditi Irna Smaka, Miss BiH 2005 i Emir Fazlić Best model BiH 2006.