Kultura
0

Gradimir Gojer dobitnik nagrade "Kočićevo pero"

FENA
Dobitnik nagrade “Kočićevo pero“ za proljeće 2008. godine je pisac Gradimir Gojer za knjigu "Večernje ispovijesti".

Ovu odluku jednoglasno su donijeli Nikola Vukolić, Slađana Prole i Diana Burazer- Delić, književnici i članovi žirija Zadužbine Petar Kočić Banja Luka - Beograd.

Nagrada "Kočićevo pero" za proljeće 2008.godine bit će uručena Gradimiru Gojeru na Dan proljeća, 21.marta, u Kući Svetozara Ćorovića, a uručit će je književnik Nikola Vukolić, direktor i glavni i odgovorni urednik Zadužbine Petar Kočić Banja Luka - Beograd.

Književnica Slađana Prole je na pres-konferenciji u Banjoj Luci, govoreći o "Večernjim ispovijestima" kazala je da je čitajući ovu knjigu zapazila da u Gojerovoj poeziji "ima puno životne uvjerljivosti, intonacije istine od njenog strasnog krika do tuge".

"Kada se upozna poezija Gradimira Gojera uočit će se da je to veoma zanimljiv poetski svijet čija je osnova ljubav i sve ono što ne vodi tom cilju nije dostojno da bude sastavni dio života", kazala je, između ostalog, Prole i naglasila da će mnogi u Gojerovim stihovima pronaći sebe i srodna osjećanja, što i jeste efektno obilježje dobre poezije, jer je pjesnik iskreno u stihove udahnuo svoju dušu.