Kultura
0

Grad Sarajevo će finansijski pomoći "Teatarfest" i "Jazz fest"

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i predsjednik Udruženja građana "Teatarfest" Fehim Serdarević danas su potpisali Ugovor o realizaciji odobrenih iznosa Grada Sarajeva namijenjenih za sufinansiranje 10. međunarodnog pozorišnog festivala "Teatarfest", saopćeno je iz gradske uprave.

Gradonačelnica Borovac i predstavnica Udruženja "Jazz fest" Džana Karavdić također su potpisale Ugovor o realizaciji odobrenih iznosa Grada Sarajeva namijenjenih za sufinansiranje 11. festivala "Jazz fest Sarajevo".

Gradonačelnica je čestitala Serdareviću na uspješno organizovanom desetom "Teatarfestu", koji je u naš grad doveo pozorišne trupe iz regiona i šire.

"Grad Sarajevo cijeni vrijednost ove značajne smotre pozorišnih trupa, koji Sarajevo otvara prema svijetu i svijet prema Sarajevu. To dokazuje i naša dosadašnja finansijska podrška “Teatarfestu" u iznosu od 43.000 KM. Cijeneći činjenicu da ova manifestacija iz godine u godinu postiže sve veći kvalitet i kvantitet odlučili smo uvećati iznos, tako da smo iz budžeta Grada za 2007. za "Teatarfest" izdvojili 20.000 KM", rekla je Borovac.

Prema riječima gradonačelnice također je ove godine uvećan iznos i za internacionalni muzički festival "Jazz fest".

"Grad Sarajevo kontinuirano sufinansira ovu manifestaciju, a s obzirom na to da se "Jazz fest" svojim kvalitetom programa, produkcijom i organizacijom dokazao kao događaj od izuzetne kulturne važnosti za grad Sarajevo, u 2007. finansijska potpora uvećana je za dodatnih 5.000 KM. Tako da smo iz budžeta Grada ove godine za "Jazz fest" izdvojili 20.000 KM", rekla je Borovac.