Video
0

Govor Kevina Spaceya za kraj SFF-a

Sarajevo-x.com
U subotu je u okviru 14. Sarajevo Film Festivala održana posljednja filmska projekcija u Ljetnom kinu "Heineken" u Sarajevu, a prikazan je film "Privedite osumnjičene" u kojem glavnu ulogu tumači oskarovac Kevin Spacey. Kevin Spacey na kraju projekcije je izašao na binu i obratio sarajevskoj publici. Pogledajte ekskluzivni video na našem portalu.

Slavni američki glumac i dvostruki oskarovac Kevin Spacey nakon gala projekcije kultnog filma "Privedite osumnjičene" (The Usual Suspects) iz 1995. godine reditelja Bryana Singera, koji je ovom iznimnom glumcu donio prvog Oscara, obratio se sarajevskoj publici.

Spacey je, između ostalog, rekao da je upoznao mnoge Sarajlije, obišao Sarajevo i da je dirnut boravkom u ovom prelijepom gradu i u ovoj izvanrednoj regiji. "Nisam mogao poželjeti topliju dobrodošlicu. Nadam se da ste uživali u ovom malom filmu koji ste upravo pogledali", rekao je slavni hollywoodski glumac, koji se također našalio pitavši se da li ljudi koji žive u okolnim stanovima moraju platiti karte da bi gledali filmove u otvorenom kinu.

Glumac se našalio i sa prevoditeljicom upitavši je zašto sve što on kaže kada ona prevede zvuči veoma kratko.

"Nikada neću zaboraviti dolazak u Sarajevo, možda sljedeći put prikažemo neki moj novi film", završio je obraćanje sarajevskoj publici Kevin Spacey i za kraj izveo uživo par pokreta bogalja Verbala Kinta, kojeg je i glumio u filmu "Privedite osumnjičene".