Kultura
0

Gosti programa "Kafa sa..." Anton Corbijn i Orian Williams

FENA
Anton Corbijn (L); Foto: SFF
Anton Corbijn (L); Foto: SFF
Gosti drugog po redu programa "Kafa sa..." u ponedjeljak bili su režiser i producent sjajnog biografskog filma "Control" Anton Corbijn i Orian Williams.

Film "Control" biografska je priča o životu tragičnog pjevača i lidera benda Yoy Division, Iana Curtisa, prema kojem Corbijn očigledno nije imao emotivnih odmaka, u nedjelju je u Otvorenom kinu Heineken izazvao dugotrajni aplauz kod publike koja nije, kao ranijih noći, u tako velikom broju ispunila otvoreno kino.

Dobar prijem filma kod onih koji su ga imali zadovoljstvo pogledati izazvao je i veliki interes za razgovor s Corbijnom i Williamsom koji su govorili o svojoj fascinaciji muzikom Yoy Divisiona i karizmatičnom ličnošću Iana Curtisa, koja je i nagnala slavnog fotografa Corbijna da snimi ovaj biografski film.

Dvojica filmskih radnika također su razgovarala sa zainteresiranima o samom nastanku filma, muzici Joy Divisiona, te o izboru glumaca, poesebno ističući izbor mladog Sama Raileya za ulogu Iana Curtisa i Samanthe Morton za ulogu njegove supruge Deborah, prema čijoj je biografskoj knjizi i stvoren film.