Kultura
0

Gosti iz Slavonskog Broda otvorili Dane kazališta - Vitez 2011.

FENA
Vitez
Vitez
Ovogodišnji pozorišni dani u Vitezu, koji imaju i međunarodni karakter, započeli su sinoć predstavom "Dekameron" u izvedbi Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod.

Članovi SKM Slavonski Brod predstavili su se publici u dvorani Vitez u odličnom izdanju te su na kraju predstave dobili i više nego zaslužen i dugotrajan aplauz.

S predstavom "Dekameron" glumci SKM iz Slavonskog Broda osvojili su i cijeli niz nagrada na nekoliko festivala u BiH i Hrvatskoj.

"Sretan sam i radostan da smo ponovno u Vitezu te da nastavljamo s jačanjem saradnje između Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod i Gradskog kazališta mladih Vitez. Svaki put je zadovoljstvo nastupiti i igrati predstavu pred publikom u Vitezu, a tako je bilo i večeras. Ovi susreti su neprocjenjivi", izjavio je Igor Aračić, predsjednik SKM Slavonski Brod, ujedno i jedan od glumaca u predstavi Dekameron.

"Hvala publici u Vitezu na odličnom prijemu, a iskreno čestitam svojoj ekipi na još jednom vrlo uspješnom nastupu. Raduje me da smo i ove godine nastupili u Vitezu, a nadam se kako će naša saradnja s dragim prijateljima iz Viteza iz godine u godinu jačati", izjavio je Silvio Stilinović, redatelj i jedan od glumaca u predstavi Dekameron.

Publika u Vitezu će večeras imati priliku pogledati predstavu "Kolariću Paniću ili Peva pet'o u šupi" u izvedbi Pozorišta "Branislav Nušić" iz Šida (Srbija). Predstava će biti igrana u dvorani Vitez, s početkom u 19 sati.

Organizatori 3. dana kazališta - Vitez 2011. su Udruga mladih "Enter" i Gradsko kazalište mladih Vitez.