Kultura
0

'Gori vatra' od petka u kinu Obala Meeting Point

Klix.ba
Od petka 12.9. do 18.9.2003. u terminu od 23.00 na repertoaru kina Obala Meeting Point igrat će GORI VATRA, pobjednik ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala i dobitnik Srebrnog leoparda u Locarnu.

Žalica je, sa 6 osvojenih nagrada (najbolji igrani film, najbolji bh reditelj, najbolji snimatelj, najbolji debitantski film, nagrada publike i nagrada Javnog RTV servisa BiH) apsolutni pobjednik 9.SFF-a.

Sedmodnevna projekcija filma Gori vatra u kinu Meeting Point upriličena je u povodu ispunjavanja formalnih uvjeta za učešće u kandidacijskoj proceduri za bh predstavnika u nominaciji za Oscara.

Kao što je to odranije poznato, film GORI VATRA, zajedno sa LJETOM U ZLATNOJ DOLINI, narednih će dana biti prikazan i na Torontu Film Festivalu, najvećem događaju te vrste na američkom kontinentu.

Udruženje filmskih radnika BiH će krajem septembra istaknuti jedan od tri naslova: REMAKE (koji je već bio u kino distribuciji), LJETO U ZLATNOJ DOLINI ili GORI VATRA kao bh. kandidata u nominacijskom procesu za Oscara.

U starim terminima od 17.00, 19.00 i 21.00, Obala nastavlja prikazivanje trenutno najgledanijeg filma u Sarajevu, urnebesne komedije SVEMOGUĆI BRUCE, sa Jim Carreyem i Jennifer Aniston u glavnim ulogama.