Kultura
0

'Go West' na idućem SFF-u?

Klix.ba
Ahmed Imamović, ponosni vlasnik Felixa
Ahmed Imamović, ponosni vlasnik Felixa
Ahmed Imamović ovih dana boravi u Širokom Brijegu, gdje obilazi lokacije za njegov dugometražni igrani prvijenac "Go West", potvrdio je za Oslobođenje bh. reditelj.

Ako sve bude teklo po planu, snimanje bi moglo početi krajem ove ili u prvim mjesecima naredne godine.

"Iskreno se nadam da ćemo sa filmom stići na deseti jubilarni Sarajevo film festival. Volio bih da tu održimo premijeru i ako sve bude onako kako smo planirali, ta želja će mi se i ostvariti”, kazao je za Oslobođenje Imamović.

Glumačka podjela nije jos napravljena. "Nedavno sam boravio u Zagrebu, gdje sam obavio razgovor sa Radetom Serbedžijom i za sada su uz njega sigurni Mario Drmač i Nermin Tulić, a za ostale ćemo vidjeti”, kaže Imamović.

Njegov mentor na dugometražnom prvijencu će biti poznati reditelj Dušan Makavejev. "Ipak, to je moj prvi film i drago mi je da će mi upravo Makavejev biti supervizor", rekao je Imamović.

Scenario "Go West" uz Imamovića potpisuje Enver Puška. Riječ je o priči koja je i prije nego što je napisana izazvala burne reakcije u dijelu bh. javnosti zbog teme kojom se bavi. Naime, rat u BiH prikazan je kroz priču o ljubavnoj vezi između dva muškarca.