Sarajevo
0

Glumci iz "Audicije" donirali novac djeci s Down sindromom

FENA
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Predsjednici Udruženja "Život s Down sindromom" Sevdiji Kujović uručen je danas sav iznos prikupljen prodajom karata za predstavu "Audicija", koja je u nedjelju nakon 25 godina odigrana ponovo na sceni Akademije scenskih umjetnosti (ASU) u Sarajevu.

Plaketu o prikupljenom iznosu uručili su joj dekan Akademije scenskih umjetnosti Zijad Mehić, ministar kulture i sporta KS-a i glumac Emir Hadžihafizbegović te glumac Senad Bašić.

Riječ je o 8.000 KM koji je prikupljen prodajom 400 karata za dvije izvedbe predstave istu noć.

Zahvalivši svima na humanom gestu pomoći djeci s Down sindromom, Sevdija Kujović je istaknula da će novac biti utrošen na konkretne projektne aktivnosti članova Udruženja.

"Željeli smo da ova cijela priča oko "Audicije" bude jedno bijelo platno bez mrlje. Nismo htjeli ulaziti ni u kakve komercijalne varijante ili u priču o velikim dvoranama. Neka ovaj potez ujedno bude inicijalna kapsula za druge institucije da slijede naš primjer", kazao je Hadžihafizbegović .

Dekan Zijad Mehić je kazao da je davanje novca u humanitarne svrhe velika stvar za Akademiju, ali još veća za Udruženje.

Kujović je ujedno Mehiću u znak zahvalnosti Akademiji uručila prigodnu zahvalnicu za donaciju.