Zvijezda 15. SFF-a
0

FOTO+VIDEO / Gillian Anderson zablistala na red carpetu

Sarajevo-x.com
Danis Tanović i Faruk Šabanović (Foto: Sarajevo-x.com)
Američka glumica Gilian Anderson koja je utjelovila lik najpoznatije agentice na svijetu Dane Scully iz popularne serije "Dosjei-X" svojim dolaskom u Sarajevo unijela je dašak holivudskog glamura u grad na Miljacki.

Nakon što je prodefilovala crvenim tepihom, prelijepa glumica opravdala je status najiščekivanije gošće na ovogodišnjem SFF-u.

Glumica koja je za svoj rad nagrađena brojnim nagradama među kojima su Zlatni globus, nagrade Emy i Screen Actor Guild, pred projekciju filma u Narodnom pozorištu bila dosta srdačnija nego danas poslijepodne kada je sletila na sarajevski aerodrom.

Nakon što je danas zahtijevala da je novinari ne uznemiravaju te se bez odmah nakon dolaska u glavni grad uputila ka hotelu, večeras je spremno pozirala brojim fotoreporterima sa dečkom Markom Griffithom sa kojim ima dva sina.

"Nisam očekivala da će me publika ovako dočekati. Uzbuđena sam i presretna. Već dugo želim doći u Sarajevo, čula sam toliko lijepih stvari o kulturi i ljudima ovdje", kazala je slavna agentica Scully, koja je za ovu priliku odjenula crnu pripijenu haljinu.

Nakon poziranja za medije, Anderson se uputila ka publici, gdje je redom dijelila autograme i slikala se sa oduševljenom gomilom obožavatelja.

Pored Anderson, crvenim tepihom će prošao i jedan od najboljih švedskih glumaca Stellan Skarsgard, ovogodišnji kustos Fondacije Katrin Cartlidge.

Nakon crvenog tepiha, u Narodnom pozorištu upriličena je dodjela ovogodišnje stipendije Fondacije Katrin Cartlidge, koja je pripala mladoj rediteljici Juaniti Wilson.