Virtuoz uz plesačicu
0

Flamenko čarolija na Jazz Festu

Sarajevo-x.com
Šestog novembra u Bosanskom kulturnom centru u okviru 14. Jazz Festa Sarajevo 2010 bit će održan koncert flamenko gitariste Gerarda Nuneza i njegovog projekta Flamenca Reunion, u kojem sudjeluju flamenko plesačica Carmen Cortes i pjevač Jesus Ruiz.
Nunez je rođen u gradu Jerez de la Frontera, u španskoj provinciji Cadiz. Odrastao je slušajući flamenko i američki jazz, a tokom godina postao je jedan od najcjenjenijih gitarista svijeta. Nastupao je na prestižnim festivalima, dobijajući izvanredne ocjene međunarodne kritike i javnosti. Njegova virtuoznost dovela je do saradnji sa francuskim akordionistom Richardom Gallianom, pop zvijezdom Juliom Iglesiasom, basistom Johnom Patituccijem, te brojnim značajnim imenima na muzičkoj sceni.

Nunezov kompozitorski opus je bogat i kompleksan, a njegove izvedbe u kombinaciji sa plesom Carmen Cortes spadaju u najuzbudljivije performanse savremenog flamenka.

Ulaznice za ovaj koncert možete kupiti na box officeu u Bosanskom kulturnom centru po cijeni od 24 KM, a na dan koncerta 30 KM. Radno vrijeme box officea je svakim danom od 12.00 do 20.00 sati osim nedjelje.

Više informacija o programima i učesnicima festivala možete naći na www.jazzfest.ba.