Festival u Pragu
0

Film "Dreamers" nominovan za nagradu Silver Eye

Sarajevo-x.com
Dokumentarni film Nermina Hamzagića, produkcije East West Centra, nominovan je za nagradu Silver Eye koja se dodjeljuje najboljem dokumentarnom filmu na ovogodišnjem festivalu East Silver u Pragu (27.10. - 1.11.2009.) “Dreamersi” su premijerno prikazani na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.

Protagonisti filma, Samir Karić i Amir Muminović, članovi hip hop grupe AS Dreamers nakon što bivaju napadnuti nakon jednog nastupa u Kalesiji, pozvani su da se pridruže glumačkog ansamblu predstave “Klasni neprijatelj” s kojom odlaze na svjetsku turneju.

Film "Dreamers“ govori o generaciji mladih ljudi koja tek treba da se izbori za slobodu i pravo glasa.

Predstava “Klasni neprijatelj” nakon velikog međunarodnog uspjeha je pozvana da učestvuje u ovogodišnjem specijalnom programu Internacionalnog teatarskog festivala MES, u ponedeljak 19. oktobra u amfiteatru Mašinskog fakulteta. Podsjećamo, “Klasni neprijatelj” se sa velikim uspjehom predstavio publici u Velikoj Britaniji, Singapuru, Poljskoj, Rumuniji, Sloveniji, Makedoniji, Hrvatskoj, Srbiji i preko 30 gradova u Bosni i Hercegovini i prva je predstava iz Federacije BiH igrana u RS-u.