Ljetno kino Dobrinja
0

FOTO / Festivalska atmosfera i u Općini Novi Grad

Sarajevo-x.com
Općina Novi Grad Sarajevo prvi put ove godine organizovala je festivalske roštiljade na lokalitetu Otvorenog ljetnog kina "Dobrinja" (igralište OŠ “Skender Kulenović”).

U želji da građanima ove lokalne zajednice prenese dio atmosfere 17. Sarajevo Film Festivala, kada su u pitanju festivalske zabave, a ne samo filmske projekcije, Općina Novi Grad Sarajevo, jučer je u poslijepodnevnim satima, u saradnji sa ćevabdžinicom "Mrkva", organizovala drugu festivalsku roštiljadu i koncert grupa Black Sheep i Gonzo. "Mrkva” je građanima ponudila jela sa roštilja 50% jeftinije. Don Guido & The Missionaries nastupali su tokom prve festivalske roštiljade u prošlu subotu kada se program 17. SFF zvanično počeo prikazivati u Ljetnom kinu “Dobrinja”.

Kako je interesovanje građana Općine Novi Grad Sarajevo veliko da se nastavi ovakav vid promocije kulturnog života ove lokalne zajednice i grada Sarajeva i večeras se na lokalitetu Ljetnog kina "Dobrinja" očekuje dobar provod uz jela sa roštilja i nastup Dunje Fazlić.
Filmske projekcije u Ljetnom kinu "Dobrinja" počinju u 21 sat. U slučaju kiše, filmove možete gledati u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo.