Mostarski teatar mladih
0

Festival otvara "Usamljeni zapad"

Sarajevo-x.com
Rediteljka Selma Spahić; Foto: Gracija
Rediteljka Selma Spahić; Foto: Gracija
Međunarodni teatarski festival autorske poetike u Mostaru, koji ove godine doživljava 30. izdanje, počinje u nedjelju 30. augusta.

Festival u organizaciji Mostarskog teatra mladih bit će svečano otvoren s početkom u 20 sati na terasi Gradskog kupatila Mostar, kad će biti upriličena i promocija imena Gradske scene eMTeeM-a.

Festival će otvoriti predstava nastala u koprodukciji MTM-a, Internacionalnog teatarskog festivala MESS i Heartefact Funda. Riječ je o premijernoj izvedbi "Usamljenog zapada" autora Martina McDonagha, koju je na daske postavila mlada bosanskohercegovačka režiserka Selma Spahić.

U predstavi koja će početi u 20.30 sati igraju: Alma Terzić, Ermin Bravo, Boris Ler i Sanin Milavić. Za scenografiju je zadužena Emina Hodžić Adilović, dok je dramaturg predstave Dragan Komadina.

Reprize "Usamljenog zapada" najavljene su za ponedjeljak i utorak, 31. augusta i 1. septembra u istoj dvorani i u isto vrijeme.

Otvaranju Festivala autorske poetike prethodit će prezentacija rada radionice "Klauni" Lee Delong, koja će se desiti u 18 sati u Muzičkom centru "Pavarotti" u Mostaru.