Kultura
41

Festival "Kao nekad pred Božić 2013" 4. decembra u BKC-u

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Četrnaesti festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja "Kao nekad pred Božić 2013", u produkciji Udruge Libertas, održat će se 4. decembra u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu, s početkom u 20 sati.

Smotra "Kao nekad pred Božić" posvećena je najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću. Kao i prethodnih godina, posjetitelji će moći uživati u izvedbama tradicionalnih i autorskih božićnih pjesama. U bogatom programu nastupit će poznati estradni umjetnici, glumci, klape, interpretatori klasične muzike, baletne, folklorne i tamburaške grupe, koji će predstaviti božićne običaje iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i regije.

Muzičko-scenski spektakl "Kao nekad pred Božić" osmišljen je kao centralna predbožićna manifestacija u BiH, koja se održava u glavnom gradu BiH.

Direktor festivala Željko Gudelj naglašava da su osnovni ciljevi ovoga projekta stvaranje blagdanske atmosfere i doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH, te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu muziku, tekst i vizuelni događaj.

Ulaznice za Festival bit će u prodaji krajem ovoga mjeseca.