Kultura
0

Festival dokumentarnog rock filma u Vinkovcima

FENA
Organizatori Festivala dokumentarnog rock filma, DORF '08., najavili su da će se novo izdanje manifestacije održati od 6. do 9. marta u Gradskom kazalistu “Joza Ivakić” u Vinkovcima, a prikazat će 15 filmova iz Hrvatske, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Holandije, uz spotove, koncerte, izložbe fotografija i slika, te promocije knjiga.

DORF ‘08. otvorit će dva dokumentarca britanskog autora muzičkih dokumentarnih filmova Dona Letsa (Letts) o velikanu fank muzike Džordžu Klintonu (George Clinton) “Tales of Dr. Funkenstein” i istoriji savremene crne muzike u Velikoj Britaniji “Soul Britannia”.

Među 15 naslova iz pet zemalja, u programu drugog DORF-a nalaze se i filmovi koji prate najveće muzičke zvijezde ili se osvrću na događaje i karijere koje su ušle u muzičke legende, poput Ede Maajke u filmu “Sevdah o rodama” S. Mirošnićenka.

Bit će održana i hrvatska premijera filma kultne beogradske glumice Sonje Savić o Beogradu 80-ih “Šarlo te gleda”, a najavljen je i film “Sloboda ili ništa” Nenada Popovića o beogradskim Partibrejkersima, koji su nedavno objavili i istoimeni album.

Dio festivalskih aktivnosti bit će posvećen i promociji knjiga objavljenih u posljednje vrijeme na temu rok muzike - od biografija poznatih muzičara do sociološkog objašnjavanja fenomena panka.