Peta večer SFF-a
1

Eric Cantona i Predrag Pašić prošetali crvenim tepihom

Piše: N. J.
Foto: A. P./Klix.ba
Ekipa filma "Svi iz naše porodice" (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)
Petu večer 18. Sarajevo Film Festivala obilježio je slavni francuski fudbaler Eric Cantona koji je večeras zajedno s našim proslavljenim fudbalerom Predragom Pašićem prošetao crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Cantona će na 18. Sarajevo Film Festivalu predstaviti film "Fudbaleri buntovnici", a večeras je došao na projekciju rumunskog filma "Svi iz naše porodice" koji je prikazan u Narodnom pozorištu u okviru Takmičarskog programa za igrani film.

Cantona je ovom prilikom izjavio kako mu je bilo neprocjenjivo iskustvo u ovom filmu predstaviti pet svjetskih sportista koji su ostvarili sjajne rezultate i van terena.

"Predrag Pašić je jedan od tih pet ljudi. To je vrlo hrabar i human čovjek i ljudi poput njega nam trebaju", rekao je Cantona. Pašić je istakao kako mu je zvučalo nevjerovatno da se ekipa filma u kojoj je i Cantona interesuje za njegovu životnu priču i rad sa mladim naraštajima, i u ratnim uslovima.

"Gledao sam ovaj film u Parizu i zaista sam ponosan da je moja jedna od pet priča u jednom takvom filmu. Ja jednostavno nisam mogao napustiti grad koji me stvorio, a gledao sam da mu se odužim onako kako najbolje mogu, kroz rad s djecom", rekao je Pašić.

Osim Pašićeve, u dokumentarcu su ispričane priče Didiera Drogbe, Carlosa Caszelyja, Rachida Mekhloufija i Brazilca Socratesa.

Crvenim tepihom su prošle, dakle, i ekipe rumunskog filma "Svi iz naše porodice" te francuskog filma "Nedodirljivi" koji je večeras prikazan u Ljetnom kinu !hej.

Glumci rumunskog filma su izjavili kako im je čast i zadovoljstvo što je njihov film u Takmičarskom programu Festivala, te su istakli da u tom smislu polažu veliku nadu u film, odnosno očekuju nagraadu. Naglasili su da je riječ o porodičnoj drami koju je moguće shvatiti u svim dijelovima svijeta.

Crvenim tepihom je prošla i hrvatska pop pjevačica Jelena Rozga, koja je izjavila da je veoma uzbuđena jer je prvi put na SFF-u.