"Glumac godine"
0

Emiru Fejziću uručeno priznanje BH radija 1

FENA
Emir Fejzić
Emir Fejzić
Direktorica BH radija 1 Senada Ćumurović danas je na prigodnoj svečanosti u Sarajevu uručila Emiru Fejziću priznanje "Glumac godine", koje11. put dodjeljuje Redakcija dramskog i dokumentarnog programa BH radija 1.

Urednik Dokumentarno-dramskog programa BH radija 1 Miralem Ovčina podsjetio je da je prije dvije ili tri godine u program ovog radija ušlo nekoliko generacija, mladih, pametnih, entuzijastičnih, s nevjerovatnom pozitivnom energijom, radnom etikom i svim stvarima koje nisu, do njih, karakterizirali sarajevsko glumište, saopćeno je iz BH radija 1.

"Emir je prvi među jednakima. On je u prošloj godini stvarno radio najviše i zaslužuje ovo priznanje zato što nas je doveo u situaciju da smo imali laganu vrtoglavicu. Nakon početnih muka, suočili smo se s talentom čije potencijalne mogućnosti nismo mogli lako dešifrovati. Emiru smo zahvalni kao predstavniku te generacije ili nekoliko generacija mladih sarajevskih glumaca, prije svega, na radnoj etici, profesionalizmu, entuzijazmu i izuzetnoj pozitivnoj energiji", kazao je on.

Emir Fejzić je zahvalio na nagradi i povjerenju koje mu je ukazano na BH radiju 1.

"Neopisivo mi je drago što sam dobio ovu nagradu, pogotovo poslije svih imena ovdje, jer su to neka od vodećih imena bh. glumišta i s te strane mi je to duplo zadovoljstvo", kazao je on.

Rediteljica Selma Spahić ocijenila je Emira Fejzića posebnom vrstom saradnika i glumca. Smatra da je njegova posvećenost radu zadivljujuća, istovremeno nenametljiva, i do te mjere esencijalna da njegovo odsustvo probu čini praznom.

Direktorica BH radija 1 Senada Ćumurović istaknula je da izbor mladog glumca za ovu nagradu govori o perspektivama ovog radija i da tu žele iskazati svoje želje, ambicije i mogućnosti.

Dosadašnji dobitnici priznanja "Glumac godine Dramskog i dokumentarnog programa BH radija 1" su - Edhem Husić, Belma Lizde-Kurt, Izudin Bajrović, Semir Krivić, Sanela Pepeljak, Nermin Tulić, Alen Muratović, Gordana Boban, Đorđe Janković i Nada Đurevska.