Kultura
0

Eddy Terstall će doći u Sarajevo, a Nedžad Begović ide u Amsterdam

FENA
Nizozemski režiser Eddy Terstall doputovat će 26. aprila u Sarajevo na projekciju svog filma "Simon", dok će bh. režiser Nežad Begović otputovati u Amsterdam na projekciju svog filma "Sasvim lično". Riječ je o "razmjeni pozitivnih vibracija između Amsterdama i Sarajeva", čiji organizator je Fondacija za razvoj kulture i civilnog društva "Kriterion" Sarajevo.

Projekcija filma "Simon" je u 20.00 sati u kinu Meeting point, a cijena ulaznice za kompletan spektakl je tri KM.

Nakon četiri izuzetno posjećene filmske noći, Peta filmska noć Kriterion obilježava se u suradnji s Art kinom Kriterion u Amsterdamu.

Isti dan, 26. aprila u 20.00 sati, paralelno će biti održana dva događaja, u Sarajevu i Amsterdamu, povezana link video vezom.

U Amsterdamu će Nedžad Begović predstaviti film "Sasvim lično", nakon čega će uslijediti after movie party.

Terstall će predstaviti film "Simon". Radi se o komediji, koja na jedinstven i pozitivan način govori o amsterdamskoj kulturi, eutanaziji, homoseksualizmu, ljubavi, prijateljstvu i bolesti. Priča počinje rađanjem neočekivanog i nadasve neobičnog prijateljstva. Kroz odnos dvojice prijatelja publika će otkriti i upoznati tipičnu amsterdamsku kulturu, punu smijeha, droge, seksa i još nekih stvari... Nakon projekcije planiran je "After Movie Party: DJ&Dutch Snacks“, koji će se održati u kafeu Meeting point. Ulaz za after movie party će biti besplatan za sve posjetioce kafea.

Kao i sa svih prethodnih Kriterion druženja novac prikupljen od prodaje ulaznica namijenjen je za izgradnju fonda za Art kino Kriterion Sarajevo.