Kultura
74

Društvo pisaca u BiH objavilo dobitnike Godišnje nagrade za najbolje knjige za djecu i odrasle

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Društvo pisaca u BiH objavilo je imena dobitnika je Godišnje nagrade u kategorijama za najbolje knjige namijenjene odraslima i djeci za godine 2014. i 2015.

U kategoriji za najbolju knjigu namijenjenu odraslima Godišnju nagradu za 2014. godinu dobio je Faruk Šehić za "Moje rijeke", dok je Jagoda Ilić nagrađena za najbolju knjigu iz oblasti književnosti za djecu "Školske bajke".

Članovi Komisije za dodjelu nagrade u kategoriji za najbolju knjigu namijenjenu odraslima bili su: Goran Samardžić (predsjednik), Perina Meić i Dijana Hadžizukić.

Članovi Komisije za dodjelu nagrade za najbolju knjigu iz oblasti književnosti za djecu bili su: Adnadin Jašarević (predsjednik), Sonja Jurić i Anto Zirdum

Za godinu 2015. Godišnjom nagradom su nagrađeni Mehmed Đedović za knjigu "Legionar", kao najbolju knjigu namijenjenu odraslima, a u oblasti književnosti za djecu nagrađeni su Ljubica Ostojić i Ariel Džino za knjigu "Najdalja zvijezda do koje se voli" i Žarko Milenić za "Antador, Leonov učitelj".

Članovi Komisije za dodjelu nagrade u kategoriji za najbolju knjigu namijenjenu odraslima bili su: Nenad Tanović (predsjednik), Žarko Milenić i Darko Cvijetić.

Članovi Komisije za dodjelu nagrade za najbolju knjigu iz oblasti književnosti za djecu bili su: Aleksandra Čvorović (predsjednica), Edina Murtić i Miro Petrović

Projekat je finansijski podržalo Ministarstvo civilnih poslova BiH.